jueves, 15 de marzo de 2012

Càrrega de glucogen muscular abans d'una marxa

La càrrega d’hidrats és una tècnica utilitzada habitualment pels esportistes per recarregar els dipòsits de glucogen muscular prèviament a la realització d’una marxa de llarga durada.

El glucogen és la forma en que el cos emmagatzema els carbohidrats que consumim en la dieta. Aquest glucogen és important perquè manté els nivells constants de glucosa (sucre) en sang i proporciona energia als músculs alhora de la pràctica esportiva.


En un principi el que es feia la mateixa setmana a la marxa, era reduir les reserves de glucogen, s’augmentava l’exercici físic i es realitzava una dieta baixa en carbohidrats durant 3 dies. Llavors els 3 dies posteriors, es reduïa l'intensitat dels entrenaments i és realitzava una dieta rica en carbohidrats. Aquest mètode, es va demostrar que no era del tot eficaç ja que els esportistes es sentien cansats, dèbils, amb baixades de sucre i irritables, a més a més, molts no acabaven de fer la recàrrega del glucogen de forma completa.


pasta recarrega glucogen



Estudis posteriors van demostrar, que s’aconsegueixen els mateixos resultats sense la fase de reducció de glucogen. Amb el consum d’una dieta composta per una quantitat moderada- alta d’hidrats durant la setmana de la cursa, s’aconseguia omplir de forma correcta les reserves d'aquest i sense que l’esportista patís les conseqüències de la baixada de sucre anteriorment citades. 

Per tant, la dieta de la setmana prèvia a una marxa de llarga durada, hauria d’estar composta per un 50% i un 70% d’hidrats de carboni de l'ingesta total d’aliments diaris.

Per Maria Casanova, Dietista - Nutricionista

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...